Care-i treaba cu simetria si frumusetea?

Bine te-am gasit !

Astazi vreau sa iti vorbesc despre simetrie, este un subiect care ma macina si ma intereseaza de multi ani. Sa iti spun cum am inceput eu sa ma gandesc la asta.

Eram intr-un magazin proband ochelari de soare, in primii ani de facultate. Ma intrebam ce pot avea toate perechile astea de ochelari de sunt atat de strambe, incat rama imi atingea de fiecare data obrazul stang. Intrebarile au inceput sa curga. Mai tarziu la cursul de machiaj, unde stateam cel putin cate 4 ore pe zi in oglinda , analizandu-ma, masurandu-mi fiecare trasatura, am ajuns la concluzia ca de fapt eu sunt stramba ! Suna cam taios, dar asta am simtit ! O ureche era mai sus decat celalta, un ochi mai mare, o spranceana tot timpul ridicata, linia mandibulei din partea stanga mai rotunjita decat cea dreapta, o nara mai mica, ce mai… nici o trasatura nu era oglindita. Cand am realizat toate lucrurile astea, m-am intristat.
Am fost dezamagita sa realizez ca asteptarile mele despre frumusete implicau automat simetria. Nu am suspinat mult, pentru ca eram in locul potrivit, unde am invatat cum sa pacalesc ochiul prin machiaj, si sa fac totul sa arate cat de simetric posibil.
De-a lungul anilor mi-am format felul in care privesc fizionomiile si fetele oamenilor cu care intru in contact, observand foarte repede aceasta lipsa a simetriei cu care ma confruntam si eu. M-am simtit de fiecare data mai putin singura, vazand ca si alti oameni sunt ca mine. Si ma bucur de fiecare data cand pot face ceea ce imi place (Make-up !), ajutand in acelasi timp femeile cu care intru in contact si pe care le machiez, sa ajunga mai aproape de frumusetea aceea standard, de reviste. Acum ceva timp imi doream si eu acelasi lucru pentru mine, dar cum timpul, am invatat sa ma accept asa cum sunt, cu absolut toate partile mele asimetrice.

Si cum ar fi daca nu as fi asa?
Sa luam de exemplu aceasta fotografie :

eb0136_fe4a0ed0a909414896aa8ba226f04fdd

( foto : Nico Grigore )

La prima vedere, poate nu observati nimic deranjat, nici o asimetrie mare.
De aceea am rugat-o pe prietena mea Ami sa taie fotografia in jumatate si sa lipeasca fiecare jumatate cu ea insasi, si a iesit asta :

eb0136_14de0e9595ab4874bf4b95cfa588cf2f

Dupa parerea mea, arata ca doua persoane diferite. Prima, ca dupa zece operatii estetice, fata alungita, pometi subtiati, nas subtire. A doua “Mara” este mult mai rotunjita, ochii sunt plasati mai jos si mai departati, de aceea fata pare mai mult ovala decat alungita.

Experimentul m-a distrat maxim, si privesc zambind la aceste poze, multumind Universului ca m-a construit asa deosebita.

Iti doresc si tie analiza placuta in oglinda si te mai astept la urmatoarele postari.
Zi frumoasa si plina de iubire !

Care-i treaba cu simetria si frumusetea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *